Geschiedenis

Wushu School Amsterdam

Ravi (hoofdtrainer)

In de jaren ’90 kwam Ravi als vluchteling naar Nederland vanuit Sri Lanka. Hij werd succesvol in Nederland door de kung fu technieken die hij had geleerd van zijn trainer in Sri Lanka. Hij richtte Wushu School Amsterdam op en gaf les in deze kung fu technieken. Ravi heeft zelf ook lessen gevolgd in een trainingskamp in China.

Trainingskamp China

Ravi begon als vrijwilliger in een kleine zaal (Piramide) in Amsterdam en had al gauw meer dan 40 leerlingenĀ (Interview Ravi Chandrasiri 1999). De jongeren konden gratis meentrainen. Hierdoor kon Ravi vele jongeren van de straat houden door hen rust, balans en discipine bij te brengen. Na een aantal jaren groeide het bedrijf en gaf hij les op diverse locaties in Amsterdam.

In 2004 vertrok Ravi naar Sri Lanka om de weeskinderen op te vangen na de Tsunami. Hij zette zijn activiteiten in Sri Lanka voort en trainde de weeskinderen. Op dit moment heeft hij nog steeds een eigen kung fu school in Sri Lanka en woont in Colombo. Naast het trainen van kinderen is Ravi producer in de filpindustrie van Sri Lanka. Hij heeft diverse succesvolle vechtfilms op zijn naam staan.

Film 2017